torsdag 29 april 2010

manligt håravfall
Håravfall inträffar vanligast på män . Manligt håravfall kommer av ökad känslighet för manligt könshormon i vissa områden av hårbottnen. Den är ärftligt betingad och således är det inte mycket man kan göra för att förebygga.

Många män börjar tappa hår redan i 20-30-årsåldern och sedan följer ett karaktäristiskt mönster - först får de höga tinningar och i svåra fall blir hårfästet M-format. De återstående hårstråna är tunnare och inte lika snabbväxande.
Sedan blir håret tunnare och tunnare och slutligen blir toppen på huvudet helt skalligt.

Håravfall är genetiskt styrt. Om du har du känsliga områden i hårbottnen är det troligt att du kommer att tappa håret.

Det finns medicinsk behandling att få som kan göra att vissa får behålla mer hår.
Finns det då något du kan göra själv?

Tänk igenom hur du känner inför att tappa håret. Håravfall drabbar många män, och reaktionerna bland dem som tappar hår är väldigt olika.
Du kanske kan vända din skallighet till din fördel genom att raka av resten av håret på huvudet. Eller så kan du gömma den kala fläcken med en annan frisör med det hår du har kvar. Det finns medicinska behandlingar du kan genomgå. Har du svårt att acceptera din skallighet är kanske sista utvägen att göra en hårtransplantation.

Hur behandlar man håravfall bäst?

Manlig skallihet betraktas inte som en sjukdom och därför får du betala hela behandligen själv, något som kan bli ganska kostsamt.

Medicinsk behandling

Håret kan fås att växa av mediciner tex Propecia, Recrea, Revexan, eller Regaine. Preparaten KAN ha effekt vid tidiga och mindre utvecklade former av manligt håravfall och kan även minska håravfallet ytterligare.

Plastikkirurgi
Om du vill vara helt säker på att få resultat är kirurgi det enda sättet. Metoderna förbättras hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar